Toshiba računalniki so priljubljeni v Sloveniji in po vsem svetu. Toshiba je vodilno ime na tržišču prenosnih računalnikov. Njihova ponudba pa obsega tudi namizne in tablične računalnike, ki pa žal pri niso v prodaji. Njihovi prenosni računalnik iz serije Satelite so priznani po celem svetu. Prenosnike Satelite odlikujejo robustno ohišje, trpežni panti zaslona in, kot tudi vsi ostali računalniki Toshiba, imajo lastni BIOS.

Kaj cenijo uporabniki?

Uporabniki računalnikov Toshiba cenijo njihovo vrhunsko izdelavo, dobro in hitro strojno opremo. Toshibini zasloni so vedno najvišje kvalitete.

Pogoste napake

Lagali bi, če bi trdili, da se Toshiba prenosniki ne kvarijo. Poleg splošne napake, ki jo imajo vsi uporabniki z nameščenim operacijskim sistemom Windows, se tudi Toshiba prenosniki sčasoma pričnejo upočasnjevati. Značilna je zmanjšana odzivnost in hitrost računalnika. Prazen ali moder ekran in težave z miško na dotik “touchpad”.

Menjava Toshiba zaslona

Kvaliteten zaslon na Toshiba prenosniku je mnogim uporabnikom zelo pomemben. Tudi Toshiba prenosniki s časom lahko povzročajo različne napake. Od mrtvih pik “pixlov” do črnega zaslona in oksidiranih podatkovnih povezav. Sedaj, ko je poškodovan, razbit ali nedelujoč ne želite tvegati z nekvalitetnim nadomestkom ali nestrokovno menjavo novega zaslona. Dodaten zaplet pri odločitvi ali menjati zaslon ali pa se odločiti za nakup novega računalnika, pa stopnjuje negotovost. Črni ekran na zaslonu ni vedno posledica nedelujočega zaslona, lahko je razlog v nedelujočem grafičnem čipu na osnovni plošči. Pri nas, na servisu REDIT, to negotovost v trenutku potrdimo ali ovržemo. Ob vaši prisotnosti, Vse, kar morate storiti je, da se na hitro zaustavite pri nas.

Koliko stane popravilo Toshiba prenosnikov?

To je odvisno od servisa do servisa. Cene in kvalitete storitev zelo variirajo tudi v Ljubljani. Politje s tekočino in fizično poškodbo zaslona računalnika ne pokriva nobena garancija na uradnem servisu. Popravila na uradnem servisu znajo biti zelo draga iz dveh razlogov. Pri razlog je, da uradni servisi v večini primerov ne popravljajo sestavnih delov, ampak jih zamenjajo z novimi. Drugi razlog pa je ekonomske narave. Proizvajalci računalnikov si danes s prodajo novih sestavnih delov na pooblaščenih servisih ustvarjajo velike dobičke.

Pred nakupom ali servisom računalnika si preberite

Bogata izbira novih in obnovljenih prenosnikov in računalnikov

X