Se računalnik pregreva in je tudi počasen?

Samo pravilno hlajen računalnik lahko dela čudeže!

Potrebujete urgentno pomoč?

Z veseljem vam bomo pomagali. Prednostna popravila se obravnavajo v eni uri. Priporočamo rezervacijo termina na telefon:

040/768-404

Odpiralni čas

Urgenta popravila se izvajajo tudi izven delovnega časa!

Ponedeljek - Petek09.00 - 17.00

SobotaUrgenca

Nedelja in praznikiZaprto

Tudi računalnik potrebuje nežnost in pozornost!

Računalnik uporabljamo po večini več časa na dan, vseeno pa mu ne namenimo skoraj nič pozornosti. Svojemu osebnemu vozilu naklonimo čas ob registraciji in tehničnem pregledu. Takoj za tem mu redno menjamo vse tekočine. Skrbimo, da gladko in hitro teče in da ne zakuha.

Na koliko časa je potrebno čistiti računalnik?

Če računalnik uporabljate za brskanje na spletu, pregledovanje elektronske pošte, je vsake dve leti ravno prav. Ko pa računalnik uporabljate za zahtevne grafične programe ali igranje iger, vam priporočamo, da ga očistite in podmažete vsako leto.

Kaj lahko storimo za vaš računalnik?

Temeljito čiščenje hladilnega sistema, izpihovanje nabranega praha in menjava termalne paste. Čiščenje in dezinfekcija zunanjosti računalnika pa je blagodejno tudi za naše zdravje. Niti zamisliti si ne morete koliko bakterij in bacilov se nabere skozi leto na naših tipkovnicah.

Kaj pa naš osebni računalnik?

Samo, ko preneha hitro delovati, ko prične škripati ali pa čisto ugasne, to opazimo. Pa še takrat mu večina ne nameni niti malo pozornosti. Raje se odločimo za nakup nove naprave. Računalniki so električne in delno tudi mehanske naprave. Tam, kjer je elektrika, je tudi toplota. V toplem okolju pa ne morejo hitro delovati, saj imajo ventilator za hlajenje, ki je po enem letu že tako zaprašen, da ne ohladi niti sam sebe niti računalniškega procesorja. Računalniški procesor se zavaruje pred toploto in prične sam od sebe počasneje delovati. Med njim in hladilnikom je termalna pasta.

Ta termalna pasta skrbi, da se toplota prenaša na hladilnik. Hladilnik pa se dodatno hladi z ventilatorjem, ki skrbi za odvajanje odvečne toplote. Seveda, če ni čisto zamašen. Če je termalna pasta stara in posušena, se ta toplota ne odvaja. Hladilnik pa ne hladi samo računalniškega procesorja. Hladilnik hladi tudi grafično kartico. Grafična kartica je prva žrtev pregrevanja. Procesor se upočasni, ko mu je prevroče. Grafična kartica oz. grafični procesor, pa se ne. Največ odpovedi med prenosnimi računalniki je zaradi mrtvega grafičnega procesorja.

Prispevajte k varovanje okolja pred elektronskimi odpadki.

Veseli smo, da se odločate za popravilo vašega računalnika in ne za nakup novega. Današnji računalniki so zelo zmogljivi. Za večino uporabnikov celo preveč. Zaradi okvare v eletronskem vezju vam ni potrebno zavreči računalnika. Večino okvar je res malenkostnih za katere je potreben samo čas. Z veseljem vam povemo, da se lahko popravi skoraj vse. Okolje bo na ta način vsaj malo manj obremenjeno. Vaša denarnica pa debelejša.

Pridite! Vsako mnenje šteje.

Tina Štrus

HR projektni vodja

Pa tako vam nisem nič verjela. Nikoli ne bom pozabila kako sem bila proti menjavi diska. Sedaj, pa je moj prenosnik kot nov. In to samo zaradi diska!

Ratko Kisić

Microsoft programer

Zelo sem zadovoljen z vami! Vem, da sem s popravilom napajalnega konektorja odlašal predolgo. Moja napaka. Vam, pa samo pohvale. Ste prijazni in strokovni.

Špela Nanut

VDT administrator

Odsvetovali ste mi popravilo. Ker sem po naravi trmasta sem šla drugam. Po drugo mnenje verjetno. Moj dvom do vas ni bil upravičen.

Rezervacija Termina!

Kako do nas?

Naslov:
Vodnikova 232, 1000 Ljubljana, Slovenija

Telefon:
040 / 768 - 404

E-mail:
servis[at]redit.si